logo-1-1-300x131

Inkludering som god rekruttering!

A2G bidrar med inkluderingskompetanse gjennom tilstedeværelse og lav terskel for å ta opp ting som skjer i hverdagen. Detaljkunnskap om arbeidsoppgavene i bedriften og hva IKEA vektlegger når de ta imot kandidater fra oss, er en viktig suksessfaktor sier Linn Hauge Støle, leder for AFT tiltaket i A2G.

IKEA tar inn kandidater fra A2G på likt grunnlag som alle andre de rekrutterer. Kandidatene går gjennom de samme opplæringsrutiner og inkluderes i arbeidsmiljøet på akkurat samme måte som alle andre kandidater. Det at det stilles krav – skaper mestrinstro hos våre kandidater sier hun.

“Hvordan skal jeg fortelle til en leder at, nå sliter jeg - det jobber vi masse med” sier Linn. Når båndene er så tette, kan man snakke om disse tingene. Det gir grunnlag for god tilrettelegging og arbeidsinkludering.

Se debatten fra Arendalsuka her

Relaterte artikler
Skreddersøm på arbeidsgivers premisser
Publisert: oktober 22, 2022
Gode formidlingstall fra A2G
Publisert: januar 24, 2022
En ny tid for miljøet
Publisert: juni 23, 2021
Lokalmatringen
Publisert: mai 23, 2021
A2G, det magiske bindeleddet!
Publisert: april 23, 2021
Favicon A2G
Vi har et bredt tilbud som omfatter både avklaring, arbeidsrettet rehabilitering, kvalifisering og opplæring, samt bistand til å finne og/eller beholde arbeid
ManagementSysCert_ISO9001_14001_col-250x300
laptop-phonediamondrockethourglasssyncdownloadcrossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram