logo-1-1-300x131

Gi mangfold en sjanse

Mauricios inspirerende reise hos Funbit

Å se hvordan mennesker vokser og utvikler seg i arbeidslivet er alltid fint, men kanskje ekstra spesielt når utgangspunktet er at en har stått utenfor arbeidslivet en stund, og mistet troen på seg selv. 

For et år siden fortalte A2G historien om Mauricio, en nyansatt utvikler hos Funbit, som fikk en ny start i arbeidslivet. Nå har vi vært på nytt besøk hos Mauricio, som i dag er fast ansatt hos Funbit. I kraften av arbeidsinkludering og personlig utvikling, er det inspirerende å se Mauricio sin vekst, og ikke minst hvordan han blomstrer i sin nye rolle. 

Jeg har fått flere oppgaver, og de er blitt vanskeligere. Jeg jobber mer selvstendig, og har ansvar for et spennende prosjekt som handler om å digitalisere pasientjournaler”, forteller Mauricio med et smil.

Prosjektet som Mauricio har fått ansvar for, har vist seg å være en stor jobb, og et viktig og meningsfylt oppdrag for Funbit - "Oppdraget kommer fra ARKo, et selskap vi samarbeider tett med. ARKo leverer elektronisk pasientjournalsystem for blant andre terapeuter, logopeder og kiropraktorer. Mauricio jobber med å konvertere pasientjournaler om til lesbare PDF-filer fra avviklede terapeuter, leger, tannleger o.l. som deretter blir arkivert hos Norsk Helsearkiv, forteller Emilie, Daglig leder i Funbit

Også Arko er svært fornøyd med jobben som Mauricio gjør, og samarbeidet de har seg imellom. 

"Mauricio gjer ein svært viktig jobb for oss, og vi er veldig fornøgd med samarbeidet med Mauricio og Funbit. Mauricio er lett å kommunisere med, påliteleg og utfører arbeidet med integritet!" - ARKo

Et inkluderende arbeidsmiljø 

Selv om veien til jobbtilfredshet har hatt sine utfordringer, har Mauricio tatt modige steg ut av komfortsonen, støttet av en kultur for åpenhet og dialog i Funbit. Han forteller at det å være proaktiv om sine behov, og åpne med de andre på kontoret har hjulpet ham til å bedre integrere seg med resten av teamet. God tilrettelegging hos arbeidsgiver har også vært essensielt. 

Emilie forteller at Mauricio hadde som mål å komme ut av komfortsonen sin. Han skulle si ja uansett hvor ubehagelig han syntes det var; enten det var sosiale sammenkomster, møte nye mennesker, eller stille opp på intervju med A2G. En utfordring som har vist seg å være litt lettere for hver gang Mauricio hopper i det. 

Et godt arbeidsmiljø og sterke kollegiale bånd er også nøkkelen til Mauricios utvikling, som deler hvordan han verdsetter humoren og fellesskapet på kontoret.

- Jeg har kommet nærmere mine kolleger, og vi deler ofte en god latter. Det har gått fremover, og jeg har blitt mer kjent med folk, noen mer enn andre - jeg spøker også en god del, det er litt sånn jeg er. 

Men hvordan har denne jobben påvirket Mauricios liv ellers?

- Før hadde jeg bedre tid til gaming, humrer han. Jeg har fått et annet perspektiv på tidsbruk, og setter mer pris på den tiden jeg har til å game. Andre ting som har påvirket meg? Jeg forstår begrepet tidsklemme bedre nå, fordi jeg ser hvordan tiden bare flyr. 

Oppfordring til andre arbeidsgivere

Avslutningsvis har Emilie en oppfordring til andre arbeidsgivere om å se verdien i arbeidsinkludering og mangfold.
- Gi folk en sjanse. Arbeidsinkludering handler om samarbeid over tid, mellom oss som arbeidsgiver, A2G, NAV og ikke minst Mauricio. Det er også en unik mulighet for oss som bedrift å tilegne oss kompetanse innen mangfoldsledelse. Som arbeidsgiver har du alltid noe å bidra med. 

Det er tydelig at Mauricio har funnet sin plass hos Funbit, og at hans reise bare har begynt. Med en nyfunnet komfortsone på jobb, ser han frem til å fortsette sin vekst hos Funbit.
"Arbeidsplassen er nå min komfortsone," avslutter han, før han ivrig returnerer til sine daglige oppgaver.

Relaterte artikler
Subscription Form
Favicon A2G
Vi har et bredt tilbud som omfatter både avklaring, arbeidsrettet rehabilitering, kvalifisering og opplæring, samt bistand til å finne og/eller beholde arbeid
ManagementSysCert_ISO9001_14001_col-250x300
laptop-phonediamondrockethourglasssyncdownloadcrossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram