logo-1-1-300x131

Ny rolle som digital problemløser

Mauricio Rojas fikk en ny sjanse i arbeidslivet da han ble ansatt som utvikler i digitalbyrået Funbit.
– Det føles godt å bety noe på en arbeidsplass. Fremfor å sitte hjemme, har jeg nå fått helt andre ting å tenke på. Jeg kan fremdeles bli usikker og tvile på meg selv innimellom, men alt i alt har jeg det mye bedre nå, forteller Mauricio.
Ga det et forsøk
Med en mastergrad i programutvikling har Mauricio den faglige kompetansen som trengs for å jobbe som utvikler. Men uten relevant erfaring å vise til, skulle det likevel bli vanskelig å skaffe jobb på egen hånd. Løsningen fant han gjennom A2G.

– Jeg deltok på kurs i A2G for å lære mer om diagnosen min og hvordan jeg kan benytte ulike strategier for å takle utfordringer i arbeidslivet. I etterkant av kurset ble jeg presentert for Funbit gjennom veileder Kjetil Helle og næringslivskontakt Grete Grimstad, og jeg husker at jeg tenkte at dette kommer aldri til å føre frem til noe. Likevel, etter flere møter med Funbit, valgte jeg å gi det et forsøk

Se video: Slik jobber A2G med arbeidsinkludering

Hos A2G Kompetanse samarbeider vi med et mangfold av bransjer og bedrifter med mål om å bistå mennesker som står utenfor arbeidslivet med å få jobb.
– Derfor er det ekstra kjekt å lykkes med dette arbeidet i nye bransjer, noe historien om Funbit og Mauricio er et godt eksempel på, forteller Kjersti Rasmussen, salgs- og markedssjef i A2G.
Den menneskelige faktoren
Etter å ha jobbet i Funbit siden høsten 2022, har Mauricio fått testet ut ferdighetene sine i en rekke prosjekter, inkludert nettsider og andre digitale løsninger.

– I Funbit får jeg jobbe med utvikling og dokumenterer det jeg gjør slik at flere medarbeidere tilegner seg samme kunnskap. Jeg glad i problemløsing, og det får jeg gjøre mye av her, sier Mauricio.

Alex Simpson, en av utviklerne som jobber tett med Mauricio, forteller at han raskt ble en viktig ressurs på kontoret.

– Mauricio lærer fort og husker alt. Dette, kombinert med evnen til å møte problemstillinger, er egenskapene vi ser etter i en utvikler. Her stiller Mauricio sterkt.

I tillegg til det faglige aspektet, er Funbit også en arbeidsplass med stort fokus på trivsel og godt arbeidsmiljø. Ved å spise lunsj sammen daglig og arrangere ulike sosiale aktiviteter gjennom året, får alle i teamet mulighet til å bli godt kjent.

– Funbit består av en gjeng med nerder, hvor alle blir oppmuntret til å være seg selv. Kunnskap og kompetanse er viktig, men den menneskelige faktoren er minst like avgjørende. Vi liker å si at vi først og fremst ansetter mennesker, sier Emilie Mjelde, daglig leder i Funbit.
Favicon A2G
Vi har et bredt tilbud som omfatter både avklaring, arbeidsrettet rehabilitering, kvalifisering og opplæring, samt bistand til å finne og/eller beholde arbeid
ManagementSysCert_ISO9001_14001_col-250x300
laptop-phonediamondrockethourglasssyncdownloadcrossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram