logo-1-1-300x131

Arbeidsrettet rehabilitering

Arbeidsrettet rehabilitering er et tilbud til deg som er sykmeldt eller har nedsatt arbeidsevne og som ønsker å delta i arbeidslivet. Arbeidsrettet rehabilitering skal styrke den enkeltes arbeidsevne og bidra til mestring av helserelaterte, arbeidsrelaterte og sosiale utfordringer som hindrer deg å delta i arbeidslivet. Målet med arbeidsrettet rehabilitering er at du kommer i arbeid, øker din arbeidsdeltakelse og forblir stabilt i arbeid over tid. Tilbudet skal bistå deg i å finne strategier for å fungere i arbeidslivet til tross for sykdom og/eller skade. 

Vi har arbeidsfokus fra første dag og vektlegger muligheter fremfor hindringer. Vårt tilbud inneholder aktiviteter som erfarings– og forskningsmessig viser at kan styrke den enkeltes ressurser og arbeidsevne.  

Arbeidsrettet rehabilitering 

Det er ditt lokale Nav kontor som søker deg inn i tiltaket. 

Før oppstart, ringer vi deg samt sender en SMS med når du skal begynne hos oss. 

Gjennomføring 

Du vil få én fast jobbveileder som følger opp og veileder deg gjennom hele tiltaket. Du vil være aktivt involvert i å utarbeide en aktivitetsplan for perioden i arbeidsrettet rehabilitering sammen med din jobbveileder. Aktivitetsplanen beskriver dine mål for tiltaket, deltakelse i ulike helsefremmende aktiviteter og opptrappingsplan for arbeid. 

Vi tilbyr en rekke aktiviteter i arbeidsrettet rehabilitering, som: 

  • Arbeid hos egen arbeidsgiver med oppfølging, eventuelt arbeidsutprøving i annen ordinær bedrift 
  • Arbeidsplassvurdering 
  • Karriereveiledning 
  • Jobbsøkerkurs 
  • Individuelle veiledningssamtaler 
  • Fysio-Pilates, medisinsk yoga, sirkeltrening, styrke- og bevegelighetstrening, ryggskole, tilrettelagt treningsprogram og turgruppe. 
  • Smertemestring, kurs i Stress- og belastningsmestring, kostholdsgruppe, samtalegruppe, oppmerksomhetstrening, aktivitetsregulering og energiøkonomisering og tankevirus. 

Ved tiltakets slutt utarbeides det en sluttrapport som besvarer bestillingen til Nav. Rapporten beskriver målsettinger, gjennomførte aktiviteter og en anbefaling og/eller en plan for videre oppfølging for å få eller beholde arbeid. 

Hvem er vi? 

I arbeidsrettet rehabilitering arbeider det fysioterapeuter, ergoterapeuter, ernæringsrådgivere, sykepleiere, vernepleier, pedagoger samt veiledere som har lang erfaring innen blant annet karriereveiledning, psykisk helse, rus, kognitiv terapi, utmattelse og rehabilitering. 

Varighet 

Arbeidsrettet rehabilitering varer i 4 uker, men kan ved behov forlenges med inntil 4+4 uker. 

Annet 

Har du spørsmål vedrørende arbeidsrettet rehabilitering ta kontakt med avdelingsleder Wenche B. Rubecksen på telefon 98262497. Du kan også benytte vårt kontaktskjema. 

Velkommen til arbeidsrettet rehabilitering! 

HER FINNER DU OSS

Arbeidsrettet rehabilitering

Falcogaarden

Adresse: O.J. Brochs gate 16A, 5006 Bergen
Telefon: 98262497
Email: Wenche.Breistein.Rubecksen@a2g.no
Åpent mandag til fredag 08:00 til 16:00
Veibeskrivelse
Favicon A2G
Vi har et bredt tilbud som omfatter både avklaring, arbeidsrettet rehabilitering, kvalifisering og opplæring, samt bistand til å finne og/eller beholde arbeid
ManagementSysCert_ISO9001_14001_col-250x300
laptop-phonediamondrockethourglasssyncdownloadcrossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram